3 tips bij het kiezen van fotobehang

3 tips bij het kiezen van fotobehang 

Fotobehang is een echte trend. U ziet het steeds vaker in bijvoorbeeld wachtkamers, vergaderruimtes en entrees. Ook siert het veel werkplekken. Maar hoe kiest u een beeld dat nooit gaat vervelen? Wordt het kleur of zwart-wit, een rustiek bos of een dynamisch stadsgezicht, iets abstracts of een beeld met mensen? Met de volgende 3 tips legt u de basis voor een goede, weloverwogen keuze.Voorbeelden Fotobehang 2

Tip 1: Bedenk welk effect u wilt creëren

Wat is het doel van het fotobehang? Wilt u iets communiceren, een bepaalde sfeer creëren of mensen aan het denken zetten? Uw kantoor meer kleur geven? Of misschien wel meer diepte in een ruimte brengen? Bepaal eerst voor uzelf wat u wilt bereiken met het fotobehang.

Tip 2: Kies een stijl die past bij uw organisatie

Hoe ziet de buitenwereld uw organisatie? Wilt u dit beeld versterken of juist ontkrachten? U hoeft niet per se aansluiting te zoeken bij uw bedrijfskleuren en uw logo; u kunt het ook over een heel andere boeg gooien. Stelt u zich bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • Brengt u uw product of dienst in beeld of juist niet?
  • Bent u op zoek naar een verrassend beeld of houdt u het liever 'veilig'?
  • Gaat uw voorkeur uit naar abstracte of levensechte beelden?

Tip 3: Zorg dat u zich onderscheidt

Uw organisatie is uniek. Kies daarom voor unieke beelden. Dit bereikt u door afbeeldingen te laten bewerken, bijvoorbeeld door filters toe te passen of door (kleur)bewerking. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een fotograaf inschakelen!