Ander licht? Groots effect!

Ander licht? Groots effect!

De uitstraling van je kantoor of ontvangstruimte hangt samen met een goede inrichting en slimme ontwerpkeuzes. Maar onderschat ook de verlichting niet. Licht is doorslaggevend voor de sfeer en productiviteit.

Werkcomfort en productiviteit

Stel, je stapt een bijzonder sfeervol ingerichte ruimte binnen. Kleuren, meubels, inrichting, alles klopt. Tot iemand de lamp aanmaakt en kil tl-licht de kamer in knalt. Weg sfeer en goed gevoel. Tegelijkertijd is gedimd sfeerlicht weer niet bevorderlijk voor de productiviteit op kantoor. Laat staan voor een professionele uitstraling van je ruimte.

Lichtplan op maat

Elke omgeving vraagt om een lichtplan op maat. Daar is veel onderzoek naar gedaan. Zo bestaan er speciale formules om exact de juiste hoeveelheid werklicht in een bepaalde ruimte te berekenen. Om geconcentreerd te kunnen werken is een goede benadering van het daglicht bijvoorbeeld belangrijk. Niet alleen de plaatsing van het licht doet er dan toe. Het gaat ook om de lichtbron – zoals led of halogeen – en de goede kleurtoon. Wist je bijvoorbeeld dat er ook ledverlichting in verschillende warme kleurtonen is?

Altijd de juiste balans

Heb je een belangrijke zakelijke bijeenkomst in de ruimte waar gisteren nog het personeelsfeest was? Dan moet je de sfeer op slag kunnen veranderen. In restaurants komt dat nogal eens voor. Met een goed schakelplan vind je altijd de juiste balans. Advies nodig? Steek je licht eens op bij PINX. Wij maken doordachte licht- en elektraplannen voor werkomgevingen, horeca, zorginstellingen en woningen. En als het nodig is, roepen we de hulp in van een gespecialiseerd bureau.

 

Verlichting 1

 

Verlichting 2

 

Verlichting 3

 

Verlichting 4 Electraplan