Artikel kliknieuws: Rabobank klaar voor ‘Grand Opening’

Artikel Kliknieuws:

Klik hier voor het complete artikel.

UDEN - De laatste puntjes worden op de 'i' gezet in het nieuwe pand van Rabobank Uden-Veghel. Wie denkt in het nieuwe pand aan De Promenade in Uden binnen te lopen in een stoffig bank-gebouw, heeft het volledig mis.

BG 02 Met Rabo

Het ontwerp is eigentijds met frisse kleuren en opvallende vormen. PINX uit Uden heeft haar handtekening subtiel achtergelaten. "We hebben voor de inrichting gekozen voor een écht Udens bedrijf. Natuurlijk hadden we onze wensen maar Ingrid Janssen van PINX heeft de juiste 'jus' eroverheen gegoten", vertelt Sandy van de Ven van Rabobank Uden-Veghel.

 

Transparantie
Direct bij binnenkomst ademt het pand transparantie uit. Veel glas, lichte houttinten en frisse kleuren geven je direct een prettig ruimtelijk gevoel. Van deVen: "We blijven een bank maar ik durf wel te zeggen dat dit pand eigentijds en gastvrij oogt. Mooie vormen, frisse kleuren, open ruimtes met behoude van privacy en servicegericht. Dat is in een notendop wel de uitstraling van ons nieuwe pand aan de Udense Promenade." 
Een bijzonder object zijn de toegepaste lampen. "Deze zijn speciaal voor dit interieur ontworpen. Een echte blikvanger, 'niet rond en niet vierkant'. Het heeft nog behoorlijk wat bloed, zweet en tranen gekost om deze objecten het pand in te krijgen. Ze waren zo groot, dat ze door tweeën gezaagd moesten worden. De vorm 'niet rond en niet vierkant' zie je terug in het gehele interieur. Zo heeft de balie, waar mensen direct bij binnenkomst op af lopen, eenzelfde vorm. Het is nét even anders dan anders", lacht interieurarchitect Ingrid Janssen van PINX. 

Fotobehang
Op de bovenverdieping zijn naast flexplekken voor me-dewerkers ook de spreekka-mers gesitueerd. Ook hier is net even anders omgegaan met het interieur. Iedere spreekkamer is voorzien van bijzondere 'fotobehang'. "Er is gekozen om te werken met 'vuur, ijzer, zand en hout'. Materialen die gebruikt zijn om het nieuwe pand te doen 'herrijzen'. En dat op een artistieke manier, elke spreekkamer ademt een andere sfeer uit. De foto's zijn gemaakt in Uden en omgevind door Wim Roefs", aldus Janssen, "kortom, komt dat zien." Op 25 februari is de 'Grand Opening' van De Promenade in Uden om 10.00 uur.