Area wooncorporatie

Uden
 
 
 

"Fris kleurgebruik in een gebouw dat net als Area midden in de samenleving staat; Open, transparant en hartelijk.
Een vormgeving waarin onder andere het tegenwoordig veelgebruikt concept 'Het Nieuwe Werken' is toegepast."

AREA Wooncorporatie te Uden.

Het kantoorpand van Area in Uden onderging een grootschalige verbouwing. Sinds de jaren '80 was er weinig aan de binnenkant veranderd. Bij de nieuwe uitstraling valt vooral het frisse kleurgebruik op. Area wilde een gebouw dat net als zij midden in de samenleving staat; open, transparant en hartelijk. Het was daarom belangrijk om de huisstijl en de bijbehorende kleuren  - oranje, geel, groen en blauw - duidelijk terug te laten komen in het hele pand.

Opvallend is verder de glazen vouwwand tussen de kantine en de vergaderruimte die bij b.v. een bijeenkomst samengevoegd kan worden. Ook de kleurrijke stoelen en bankjes in het klantcontactcentrum, springen in het oog. Daarnaast hangen er grote sfeerbeelden van o.a. de huurders van Area aan de muren.  Wij proberen altijd zoveel mogelijk maatwerk te leveren. Liever dat, dan behang dat je ook in de winkel kunt kopen. Op die manier willen we elk gebouw iets unieks meegeven, een eigen identiteit.

Op diverse wanden is fotobehang toegepast waarbij veel natuurbeelden zijn toegepast, afgestemd op de vier huisstijl kleuren. De vergaderruimtes zijn vernoemd naar een van de toegepaste beelden van fotobehang b.v. de lichtstraal of de zonnebloem.

In de vloerbedekking zijn de vier huisstijlkleuren in vlakken te zien in combinatie met een warme taupe kleur. In de kantine en in het klantcontactcentrum is een bamboevloer toegepast om zo de natuur nog verder naar binnen te halen. Om de akoestiek in deze ruimtes te waarborgen is er gewerkt met losse plafondeilanden met verlichting erin verwerkt, wat tevens een mooi esthetisch beeld geeft. Voor het wachten en informeel overleggen zijn kleurrijke bankjes geplaatst welke voorzien zijn van een warme kleurencombinatie van vilt.

Veelgebruikte woorden van de laatste tijd zijn 'Het Nieuwe Werken'. Ook bij Area was het creëren van flexwerken een voorwaarde. Bij de inrichting van Area ging het o.a. om bureaus die door middel van een zwengel in hoogte verstelbaar zijn, zodat iedereen er aan kan werken, een stilte-werkplek en een aantal aanlandplekken voor mensen die maar heel even hoeven te werken. De kantoorruimtes zijn ook verdeeld in de 4 kleuren, iedere vleugel heeft zijn eigen kleur.

Het ontwerp van het gebouw is verzorgd door:  Leenders Architecten uit Veghel.

De bouw van het gebouw is uitgevoerd door Bouwbedrijf Wagemakers uit Uden.

PINX Design heeft o.a. voor dit project ook de gehele bouwkundige begeleiding verzorgd.


Aan dit project hebben o.a. meegewerkt:  Delo uit Uden, Van Leiden Interieur te Veghel, Manders Totaal uit Helmond en Jacobs & Jacobs uit Nistelrode.