De Wilberthof

Berghem
 
 
 

"Zowel De Wilberthof in Berghem als het Martinushuis in Nuland heeft een transformatie ondergaan van verzorgingshuis naar verpleeghuis.  Daarvoor hebben we heel gericht naar een interieurarchitect gezocht. Tijdens een korte kennismaking bleek  al snel dat PINX bekend is met de doelgroep en goede ideeën heeft over de aanpak van het proces.  Wat volgde, was een zeer intensief maar succesvol traject.  PINX heeft daarbij aangetoond klantgericht en uitermate flexibel te zijn.  Met voor beide locaties een prachtig interieur als eindresultaat.  Om zoveel mogelijk voordeel te halen uit zowel in kosten als het bouwproces is  het belangrijk om een interieurarchitect tijdig in het proces in te schakelen. "

Ingrid Rikken, projectmanager maatschappelijk vastgoed, Brabant Wonen

 

Zorgcentrum De Wilberthof  - onderdeel van BrabantZorg - onderging een grootschalige renovatie. Via een grootscheepse verbouwing zijn alle ruimtes aangepast voor mensen met dementie én beter toegerust op de veranderde situatie in de zorg. PINX ontwierp het interieur voor de huiskamers, de aangrenzende gangen en de gezamenlijke ontmoetingsruimte annex restaurant.

Het vertrouwde Berghem binnenshuis

De vijf huiskamers van De Wilberthof hebben ieder een eigen kleur gekregen. Net zoals de vier gangen; ook die zijn makkelijk te herkennen aan hun kleur. Bovendien heeft iedere gang de sfeer van een specifiek gebied in Berghem. De huiskamers zijn voorzien van luxe stoffen en warme tinten zodat de bewoners zich thuis voelen. In het ontwerp is ook rekening gehouden met de praktische eisen binnen de zorg. Denk aan de toepassing van brandveilige gordijnen en urinebestendige stoffen.

En PINX ging nog een stap verder om bewoners dat vertrouwde gevoel te geven. Zo zijn alle beelden gefotografeerd in Berghem en omgeving, wat zorgt voor herkenbaarheid bij de bewoners. Vogels uit Berghem sieren de lampenkappen in het restaurant en een fraaie houten bar en mooie natuurbeelden uit de directe omgeving maken het plaatje compleet. Bij De Wilberthof komt de buitenwereld letterlijk binnen. Ook het kleurgebruik is doordacht; waar nodig zorgen milde kleurcontrasten voor een levendig geheel, zonder de bewoners te overprikkelen.

Projectbegeleiding

De wensen van de bewoners en medewerkers staan centraal in ieder project. Binnen de zorg wordt gewerkt met interieurwerkgroepen die ervoor zorgen dat de belangen van de bewoners en de medewerkers worden behartigd. PINX stemt alle stappen die worden genomen dan ook goed af met alle partijen.

Een groots project met een groots resultaat waar Berghem trots op mag zijn. En niet alleen de opdrachtgever is blij met het resultaat; ook de bewoners kunnen hun geluk niet op!