Den Haagacker Valkenswaard

Valkenswaard
 
 
 

“In opdracht van Woonbedrijf hebben we appartementencomplex Den Haagacker in Valkenswaard verbouwd tot een eigentijds woongebouw voor senioren. We schakelden PINX in voor de thematiek van twee deelgebouwen. Uiteindelijk gaven Ingrid en haar team vorm aan de volledige huisstijl om Den Haagacker tot een geheel te maken, van foto-impressies op de wanden tot de bewegwijzering. Den Haagacker is nu een complex met cachet. Als je er rondloopt, lijkt het wel een nieuwbouwpand. In goede samenwerking is het ontwerp gerealiseerd. Alle partijen zijn blij met eindresultaat.

PINX heeft de kennis in huis om voor ieder gebouw een eigen identiteit te creëren en dat tot in de kleinste details door te voeren. Het team wil iets moois, fris en kleurigs achterlaten, maar verliest daarbij nooit de doelgroep uit het oog. Dat zie je ook bij Den Haagacker. Geen druk interieur, maar wél een vrolijke sfeer. Daarom ben ik ervan overtuigd dat je PINX voor de inrichting van alle denkbare gebouwen kunt inschakelen.”

Niels Struijcken
Ontwerpmanager Heijmans

Een fris en kleurrijk interieurplan voor de algemene ruimtes van den Haagacker in Valkenswaard!

Tijdens het ontwerpen van het interieurplan stonden de bekende ‘Valkenswaard’ evenementen zoals de bloemencorso en het vogelverschrikkersfestival (oogstfeest) voorop. Twee feesten die door de bewoners van het seniorencomplex al hun hele leven gevierd worden. De samenkomst van kleuren en vormen zorgen ervoor dat het thema een heldere routing door het gehele gebouw creëert. Daarnaast zorgt het persoonlijke karakter van de houten frames voor een huiselijke en warme sfeer. Het concept sluit daardoor niet alleen volledig aan op bewoners maar ook op de bezoekers, jong en oud!

 

In samenwerking met Karlijn van de Wier zijn er diverse toffe ‘lijn’ illustraties ontworpen passend binnen het algemene thema.