IBN facilitair

Oss
 
 
 

''Toen IBN eind april 2015 de sleutel kreeg voor haar nieuwe locatie aan de Industrielaan in Oss, was het niet alleen de uitdaging om binnen de resterende maanden van dat jaar de complete renovatie van het pand gereed te krijgen, maar ook de binnenzijde een fris nieuwe uitstraling te geven. En daarbij ook nog een conceptwijziging door te voeren voor de kantoren. Een moderne, open kantoorfunctie was de wens. De entree moest natuurlijk de blikvanger worden.

IBN was altijd gewend om zelf de inrichting te bedenken. Jarenlang lukte het ook niet om een goede match te vinden met een binnenhuisarchitect. Beetje eigenwijs zijn we ook wel. Ingrid Janssen maakte die match wel! Samen met haar team wist zij ons telkens tot andere inzichten te brengen en ons net een stapje verder in het aangaan van een nieuwe uitdaging in de inrichting. Zonder haar creatieve ideeën en verfrissende inzicht hadden we nooit tot het huidige resultaat gekomen en waren we blijven steken in voorzichtigheid en bekende plaatjes. De gebruikers zijn vanaf dag 1 dolenthousiast over hun nieuwe werkplek en bezoekers raken betoverd door de smaakvolle, kleurrijke inrichting. Ingrid wist op speelse wijze telkens de link te leggen tussen onze beelden en wensen en haar eigen ontwerpen, die net iets verder gingen dan wij zonder haar hulp hadden aangedurfd. Het resultaat is inspirerend!''

William van den Broek

IBN Facilitair

Sfeervol flexwerken bij IBN

Vooruitstrevend, sociaal en duurzaam, dat is typisch IBN. Een identiteit die duidelijk terugkomt in de nieuwe regiovestiging in Oss; het meest duurzame productiepand van de gemeente. PINX verzorgde hier de inrichting van het kantoorgedeelte, de entree, kantine, instructielokalen en vergaderruimte, en creëerde toegevoegde waarde voor de kritische opdrachtgever.

 

Het nieuwe werken

Het nieuwe werken staat centraal bij IBN. Een belangrijk onderdeel van onze opdracht was dan ook de inrichting van een grote kantoortuin met 42 werkplekken, bestemd voor zo'n 60 personen die hier flexibel werken. PINX zorgde niet alleen voor een efficiënte indeling met verschillende werkfuncties, maar bracht ook sfeer en kleur in de ruimte. Extra aandacht ging uit naar een goede akoestiek. Decoratieve vilten wandpanelen en akoestische gordijnen dempen het geluid én zorgen voor privacy.

 

Concentratie- en vergaderruimte
In het aangrenzende werkcafé kunnen medewerkers op allerlei manieren overleggen; in kleurrijke bankjes of aan hoge tafels. Ook de inrichting van de concentratiewerkplekken namen we voor onze rekening. En niet te vergeten: die van de vergaderruimte, in de volksmond ook wel de 'Mombasa' genoemd. Deze kreeg een geheel eigen inrichting in Afrikaanse stijl.

 

Maatwerkbalie

Dat hergebruik van materialen tot verrassende resultaten kan leiden, bewezen we in de kantine. Hier combineerden we bestaand meubilair met frisse decoratieve panelen. Bij de inrichting van de instructielokalen stond het multifunctionele karakter centraal. Zo kozen we voor een vouwwand, waardoor de twee lokalen makkelijk met elkaar te verbinden zijn.

Tot slot gaven we vorm aan de entree met wachtzitje. Het paradepaardje in deze ruimte is de balie van Hi-Macs; compleet op maat ontworpen door PINX.