Jeurgens Banket-, Biscuit- en Chocoladefabriek B.V.

Beek en Donk
 
 
 

Smaakvol interieur voor nieuwbouw Jeurgens

Bij Jeurgens Banket-, Biscuit- en Chocoladefabriek komen de lekkerste versnaperingen tot stand, zoals lange vingers, schuimkoekjes en meringues. Dat die creaties in de smaak vallen, blijkt wel uit de groei van het bedrijf. Daarom werd in Beek en Donk een compleet nieuwe productiehal met kantoorruimtes gebouwd. PINX adviseerde Jeurgens over de indeling van het kantoorgedeelte en verzorgde de uitstraling en inrichting van de entree, kantine, kantoren, vergader- en vertegenwoordigersruimte. Daarbij namen we het complete traject voor onze rekening: van ontwerp en concept tot uitvoering.

Bol van cirkels

PINX koos voor een speels en vrolijk interieurconcept waarin cirkels de boventoon voeren. Hiermee leggen we niet alleen de link met de − veelal ronde − koekjes, maar verwijzen we ook naar het creatieve karakter van de organisatie. De cirkels zijn op allerlei manieren verwerkt in de vloer- en wandafwerking. Bijvoorbeeld door middel van schilderwerk, houten wandelementen, en een cirkelvormig schap voor productpresentatie. Ook de receptiebalie, met haar ronde vorm, onderstreept de creativiteit van Jeurgens. Zelfs de gietvloer en het tegelwerk in de kleedruimte zijn voorzien van verfrissende cirkels. Het resultaat is een vrolijk kleurenspel, dat zelfs is doorgevoerd in de lockers voor medewerkers! PINX adviseerde bovendien over de aanschaf van meubilair en ontwierp een aantal meubelstukken, waaronder de vergadertafel met - uiteraard - ronde hoeken. Ook de keuze voor de raambekleding, jaloezieën in antraciet, komt uit onze koker.

Hygiënisch en transparant

Natuurlijk speelt hygiëne een voorname rol bij Jeurgens. Om die reden gebruikten we vooral gladde oppervlakken en materialen. Ook de transparante indeling met veel glaswanden komt hieruit voort. Daarnaast kozen we bewust voor een relatief luxe afwerking, zoals onder meer blijkt uit de plinten van rvs. Zo creëerde PINX een interieur waarin creativiteit, kleur én hygiëne hand in hand gaan.