Pinx
Waarom een licht kantoor ons productiever maakt

Waarom een licht kantoor ons productiever maakt

Het is weer even wennen, die wintertijd. Opstaan in het donker en weer thuiskomen in het donker. Wil je op een gemiddelde werkdag voldoende daglicht krijgen, dan moet je behoorlijk je best doen. Wist je dat een slimme inrichting van je werkplek veel (gezondheids)problemen kan voorkomen? En dan hebben we het nog niet over de extra productiviteit die licht in de hand werkt. Juist tijdens de donkere dagen zijn we dus gebaat bij een lekker licht kantoor. We geven je hieronder wat handige tips mee!

Wat licht met ons doet

Het is algemeen bekend dat voldoende daglicht enorm belangrijk is voor onze gezondheid. Heb je een dag te weinig licht gehad? Grote kans dat je je minder fit voelt. En licht heeft niet alleen direct invloed op ons welzijn; het schept ook ruimte. Visuele ruimte, welteverstaan. Ga maar eens na. Een grote ruimte waarvan delen onderbelicht zijn, oogt vaak kleiner dan een compactere kamer met goed uitgebalanceerde verlichting.

Wisselwerking van kunst- en daglicht

Licht maakt dus dat we ons goed voelen. En het houdt ons scherp. Lezen, vergaderen, nadenken: het gaat allemaal beter in een licht kantoor. Een doordacht lichtplan is dan ook cruciaal bij de (her)inrichting van een kantoor of bedrijfspand. Daarbij draait het niet alleen om kunstlicht, maar ook om daglicht dat naar binnen komt. Een slimme positionering van werk- en overlegplekken kan een wereld van verschil betekenen. Terwijl nieuw- of uitbouw natuurlijk een ideale kans is om de daglichtopbrengst te optimaliseren. De positie van de ramen ten opzichte van de zon speelt bijvoorbeeld een hoofdrol. Net zoals de afmetingen van de ramen.

Het licht gezien?

Werken jouw mensen in een omgeving met onvoldoende (dag)licht? En wil jij ze gezond en productief de winter door helpen? Wij adviseren je graag over het optimaliseren van de lichtopbrengst in jouw kantoor.

Keertje sparren? Neem gerust contact met ons op. Think PINX!


Laat je inspireren

Lees meer

Contact